Kontakta mig

skrotochkorn@gmail.com

Bloggarkiv

Besöksstatistik

Bloggens alla besökare:
Månadens besökare:
Veckans besökare:
Dagens besökare:

Mina auktioner

lördag 30 maj 2009
Här är kortet som min kreativa ådra ville skapa igår, Wilma fick se det först när hon vaknade och deklarerade att det var jätte fint och att hon ville ha ett lika dant på sin födelsedag!



Givetvis började dagen med sovmorron, då hade Wilma vaknat först 07.08 och ropat om att hon vlle få sin dörr igenskjuten för att det var för ljust å hon ville sova mera, strax efter 9 dök on sedan upp i vår säng och tyckte att det var dags för frukost.

Vi gjorde oss i ordning och stack ner till solna centrum, Wilmas toppar skulle klippas och vi passade på att köpa 2 par nya skor till henne, ett par finsandaler, och ett par tyg skor. Maken fick ett par shorts och jag sommarögonskugga från MakeUpStore. Sen bar det av till kalas.

När vi väl kom hem sedan så sjönk vi ned i solen på balkongen och bara njöt, det har ju varit helt fantastiskt väder idag! Middagen intogs på den grekiska resturangen i området och nu är det bara lugn och ro. Funderar på om jag ska äta glassen som jag var sugen på igår idag stället!
fredag 29 maj 2009
Helt spontant så fick vi middagsgäster idag :) Mycket trevligt!
En av Wilmas dagiskompisar med familj var här och åt taco med oss, jag och mamman i den familjen tog en kaffe här innan dagishämtning idag å sen ville döttrarna gå hem tillsammans och leka, det slutade med att vi bjöd in dom allihop på middag, då vi var tvugna att åka en sväng till centrum först! Så 2 kavata 3½åringar och en busig snart 2årig lillebror for runt här som yrväder och ville göra allt hela tiden... När middagen var avklarad så blev det Pippi på dom 7 haven för barnen och vi vuxna satt kvar en stund och snackade vi bordet innan det var dags för dom att traska hem och alla barnens sovklocka ringde.

Maken tog hand om köket och jag sjönk ner i soffan, inte så ovanligt här längre... Bestämde mig sedan för att sätta igång med kortet till morgondagens födelsedagstös, 2 timmar senare var jag klar och nöjd, hoppas att Wilma kommer gilla det oxå och kusinen vi ska fira såklart! Bild på resultatet får ni se i morgon!

Nu e det ju i princip dags för sängen och jag som hade tänkt äta glass å sånt men det får väl bli i morron, pysslandet tog bra mycket längre tid än vad jag tänkt och trott, men vad gör man inte för söta små flickor?
Wilma och maken har lämnat hemmet och jag har lagt mig på soffan.
Idag ska jag vila, har varit alldeles för mycket ett par dagar nu och det har märkts på sammandragningarna, så idag blir det soffläge hela dagen. Tyvärr hade jag tänkt gå på panduro och köpa lite fix för att kunna göra ett födelsedagskort med prinesesstema i rosa men så blir det inte. Vågar knappast skicka dit maken, vet ju aldrig vad han får för sig att komma hem med...

Kom och tänka på en rolig grej som hände härom veckan när maken fick sällskap av en kompis för att hämta på dagis. Denna kompisen har inga barn i dagsläget. På vägen dit undrar han hur det funkar när man hämtar, om man ringer dit en stund innan och meddelar att man är på väg så att barnet är påklätt med jacka och skor å klar för hemgång när man kommer... jo eller hur. Men den som inte frågar får heller inga svar. Maken tyckte det var ganska komiskt.
torsdag 28 maj 2009
Fantastiskt roliga saker händer inte oss.
Så nej, inget att avslöja.
Morr.

Men jag är nyklippt, jättebra blev det och jag är nöjd, och korthårig, så här kort som det är nu har jag inte haft på måååånga år. Maken är inte helt förtjust men han vänjer sig nog.
Wilma däremor tyckte att det var fint men undrade om jag kommer ha långt hår snart...


Godmorgon.
Måste lära mig att gå och lägga mig i tid trots att det är ljust, det straffar ju bara sig själv att vara toktrött på mornarna. Wilma var oxå toktrött, dock gick hon och lade sig i tid men det tog endå 30 minuter att få upp henne ur sängen.... Tror att någon kommer tycka att det blir underbart med semester och sommarlov...

Idag står klippning på tapeten, orkar inte spara ut det just nu. Nått kan ju få vara snyggt nu och i höst när jag endå i övrigt kommer inte kommer se ut som jag vill i övrigt. Så det åker av till mitt vanliga korthåriga jag. Min mamma sa dessutom häromdagen att jag var söt i den här frisyren, nått jag inte riktigt kan med, jag vill inte vara söt. Det är inte jag.

Klockan 12 idag händer en fantastiskt rolig sak, avslöjar mer om den senare....
onsdag 27 maj 2009
Min graviditet - BF Tis 11 aug 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Ons 27 maj 2009.
Din graviditet startade Ons 5 nov 2008.


Du är på dag 204 av 280. (72,9%).
Du är i vecka 30.

Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.

Beräknat förlossningsdatum Tis 11 aug 2009

Du har 76 dagar kvar till beräknad förlossning.

För 2 veckor sedan var jag osäker på om jag skulle komma hit till v.30 men nu är jag här! Lillgrisen får dock gärna stanna en 8-9 veckor till! På tisdag är det dags för spec.mvc och snittsamtal nr 2, wish me luck!
Lämnade min bil idag.
För er som inte fattar hur jag kan deppa över det så ska jag berätta. Den har varit som mitt andra hem under 1½ år. Den har allt. Kan allt. Jag har valt själv och funderat över vad som ska göra mitt billiv lättare. Fånigt jag vet.
Men när man kör 5000-6000 mil per år då gillar man sin bil. (å norrland, men det är en annan historia) Hur som helst så är den borta nu och jag får dras med mammas eller makens. Kanske kan jag få en egen när vi flyttat. Förmodligen hästlängder ifrån min saab men iallafall en bra bil, ska ju ha 2 ögonstenar i den emellanåt å det kräver ju en hel del.

Efter dagis idag så var det ett jippo här ivårt fina område, stort pådrag med gäster på scen å massa stånd å sånt. Vi hämtade fröken tillsammans från dagis å så gick vi dit, kom lagom till Cilla & Totte. Wilma och kompisen M satt längst fram och hade jätte roligt, hon pratade massor om den lilla tokiga apan sen. Å shit vad hon e duktig Cilla, aldrig sett henne live förut men hon e ju fantastiskt duktig. Så när hon hälsar på hemma i era städer, se till att gå och titta!
tisdag 26 maj 2009
Igår kväll kände jag mig så här :-((%&Q"/#%¤&"#/%&"q/¤&=
Tokirriterad på allt.
0 inspiration.
Dödligt trött på mig själv.

Därför blev det inget bloggande.

Idag är det bättre, vi har en privat visning av lägenheten ikväll så nu ska det dammsugas och torkas bort frömjöl, stora tussar med maskrosludd har smitit in i lägenheten under dom här 2 dagarna det har varit så varmt...

Wilma hade namnsdag igår, Morfar kom hit och uppvaktade med såpbubblor, lycklig fröken stod på balkongen i bara badrocken och försökte blåsa, gick dock inte så bra för hon gapskrattade mest hela tiden.

Sista dagen med min fantastiska bil idag... Ska lämna in den efter lunch och sen är jag billös, ingen som vill skänka en SAAB 9-5 med extra allt från 08 till mig??



måndag 25 maj 2009
Vilken varm och skön dag.
Kollade hur man skulle sära på våra fönster och lyckades med alla utom altandörren, nu ska jag bara instruera maken i hur man tvättar fönster... Nackdelen med att tvätta dom nu är ju tyvärr att det kommer fastna frömjöl mellan så dom kommer iallafall inte se helt rena ut, bara renare.
Sen ser ju inte alla dammade ytor heller så rena ut längre.... ett gult täcke har sänkt sig över allting....

Sen intog jag position soffläge och gjorde absolut ingeting. Glömde till och med bort mitt pågående projekt fotoalbumet. Får fortsätta med det i morron.
Försökte sova en stund på dagen men drog en riktig nitlott, på gården skrek massa barn så soffan var inget alternativ, tyvärr inte sängen heller då man hörde allt från det pågående markarbetet runt hörnet.

Wilma kom hem från dagis, trött och glad. Dom hade sjungit för födelsedagsbarnet som hon var på kalas hos igår. Hon hade lekt massor och spatserat lite barfota på gården vilket givetvis resulterat i massor med sand mellan tårna :-)

Maken och jag sitter i soffan och för första gången har vi Färjan 2 på TV.n, hur orkar folk??? Har inte riktigt fattat det där med kryssning och supande å allt annat som försigår på dom där båtarna. Å det här 'lajvandet' som pågår i dagens program.... Förlåt Kanal 5 men även om det är ett spel, tycker ni att det var ok att sända hans kommentarer om invandrig???
Vaknade säkert 100 gånger inatt på grund av den här otympliga magen... Så fort man ska vända sig om eler på nått sätt byta position ja då blir man ju klarvaken. En av gångerna kände jag dessutom hur nacken gav sig till känna.. Mindra skönt. Jag är helt stel och det gör svinont på vn vänstra sida i nacken, inget jag hade planerat direkt... Sitter i soffan och familjen är på dagis och jobb, jag har dammat. Maken städade när vi var på kalas igår men han missade en ganska stor del av dammningen så jag tog tag i den så snart dom gått, annars ligger det ju på golvet och medför ny dammsugning inom 24 timmar.

Borde ge mig på att prova dela på fönstren för att se om jag kan.
På söndag har vi ny visning av lägenheten och om det är sol då så behöver mellansidorna vara fina. Tror dock jag kommer bli straffad ganska hårt om jag gör det själv, men tänkte om jag förbereder ordentligt så kanske maken lan göra det utan att bli vansinnig, eller sk ajag ringa en fönsterputsare?

Annars är det ta det lugnt som finns på tapeten. Denna vecka bjuder endå på endel att göra så det är lika bra att börja med vila.



Veckan avslutades med lite jordgubbspaj och te, mums!
Jordgubar är helt klart underskattat det borde man äta oftare, tror jag ska odla egna på tomten sen!


söndag 24 maj 2009
Som hon längtat, å idag var det äntligen dags. En av hennes kompisar skulle ha 4 års kalas. Länge har har vi pratat om kläder, paket och allt annat som händer när man ska på kalas och någon fyller år.

Eftersom det blev ganska sent igår så sov vi ju lite längre idag såklart. När frukosten var avklarad blev det sådeles bad för Wilma och efter det torkning av hår med hårblåsen, det får man bara göra om håret ska vara utsläppt och man ska vara extra fin.

Kalasoutfiten åkte fram, Wilma har själv varit med och valt. Till en början tyckte hon att leggingsarna blev lite för knöliga men sedan var hon iallafall nöjd. Det hela avslutades givetvis med ett par silverglittriga skor och halsband. Vilken prinsessa!

Stolt travade hon ivåg med paketet i högsta hugg och hon har haft så mysigt. Godispåsen dom fick på slutet tog slut i ett nafs trots att det var söndag, men vad gör det när det är kalas?

En slut men lycklig Wilma somnade för en timme sedan ungefär, hon har haft världens bästa långhelg!

Inte för mig men för dom andra 2 i familjen....

Hembjudna på middag till makens nya chef, lite nervöst. Hade ingen aning om vad jag hade att vänta mer än att S bedyrade att han var trevlig och säkert hans fru och barn oxå. Visade sig att dom bor granne med med det huset där jag gick som dagbarn innan jag blev satt på dagis. Jakanbor med andra ord. Å då kan man ju inte vara läskig ellr hur?
Visade sig att vi hade mycket mer gemensamt än vad jag någonsin kunnat tro, vi har nästan bott grannar, vi känner samma folk trots att det skiljer ganska mycket i ålder på oss. Alla hade vi, inklusive deras barn haft samma lärare på låg och mellan. Dessutom jobbar jag och chefens fru i samma koncern, och kom fram till hade vi hade ganska många gemensama bekanta på den vägen oxå. Världen är bra liten.

Vi grillade och Wilma blev väl omhändertagen av deras dotter som lät henne få följa med överallt. Som tur var hade vi tagit med badkläder då dom har en pool och när dottern och hennes kompis skulle bada, ja gissa vem som mer ville det.... Wilma såklart! Lyckades övertyga sin far om att det skulle vara toppen med bad å så fick dom hoppa i båda 2, pollen blöd på 25-26 grader och med tanke på lufttemperaturen igår kväll så var det ingen som riktigt ville kliva upp!

Vi kom hem supersent, och Wilma var en solstråle hela kvällen, somnade inte förrens i bilen runt 23.30...
Lördagen bjöd på en riktig familjemys dag.
Planen var skansen eller Teknorama beroende på väder, eftersom det hängde regn i luften så beslöt vi oss för det senare alternativet. Kanske det bästa för mamman oxå som ska ta det väldigt lugnt!

Vi hade jättekul!
Wilma provade på alla tekniska saker, bland annat att lyfta oss själva, skapa jämvikt på en planka med hjälp av våra kroppar, lukta på konstiga saker och prata i rörtelefoner givetvis busade vi också i det stora aktivitetsrummet dom har där.

gå balansgång på lina

Hmm... vad kan man se här i??


Är det så här brandmän gör?


fredag 22 maj 2009
Jag har blivit utmanad av Carro och självklart så antar jag den!

här kommer 7 sanningar om mig

  • Jag är vettskrämd över tanken på att föda barn och få en bebis till, hur ska man hinna med det? Hur ska man kunna dela sin kärlek till barnen?
  • Jag älskar champagne och längtar till den dagen så jag äntligen kan få ta ett glas av den underbara drycken, förhoppningsvis så blir det på vår bröllopsdag!
  • Jag är beroende av min dator, den är alltid på, jag är alltid uppkopplad och kollar av den mest hela tiden, tyvärr håller den på att krascha så jag behöver en ny....
  • Jag har supersvårt att stressa av och klarar inte av att inte ha kontroll. Livet måste vara så strukturerat som möjligt och jag önskar att jag kunde övervaka allting hela tiden.
  • Jag är rädd för allt som flyger, fåglar, fjärilar, å alla andra små djur med vingar (all rädsla är inte rationell)
  • Jag tycker att det ska bli läskigt att flytta så långt bort från stan som vi ska göra även om jag utgår ifrån att det kommer bli jättebra för familjen
  • Jag älskar dyra kläder och handlar gärna märkes grejjer till hela familjen!

Jag utmanar;

Johanna

Malin

Jenny

Caroline

Efter en god natts sömn sitter jag i soffan med hårfärg i hela huvudet.
Det kliar.
Men om man vill vara fin så får man lida... eller?
Funderar på om jag verkligen inte ska klippa mig iallafall, varför ska jag gå runt och vänta på att håret ska växa ut igen, trivs ju så bra i kort. Hur som helst så lär det väl dröja lite innan jag kan sitta 3 timmar i en frisörstol så jag har väl ett tag till på mig att fundera.

Så snart håret är klart tar jag min lilla bil och drar mig mot svägerskan igen, undrar hur dom har det? Wilma har förmodligen sovit som en gris och nu busar dom för fullt. Helt övertygad om att hon har det toppen.

Pratade med maken nyss å dom håller på med sista tätskickten i badrummet, tror han sa att dom skulle gumma det nu. Sen är det klart för plattsättning, alla rör är indragna igen och det är snart klart! Påminnde honom om att fota vardagsrummet från alla möjliga vinklar så vi kan skicka det till ett inredningsprogram :-)

torsdag 21 maj 2009
Tillbaka i soffan.

Åkte ut till svägerskan efter att ha badat Wilma och satt upp pippi-tofsar, kom perfekt till pannkakslunchen :-)
När den var uppäten tog vi en promenad till ica för lite mathandling och glass, å ja, vet ni, jag gick dit och hem långsamt förvisso men fick knappt några sammandragningar alls!! Wilma busade med kusinen R och dom åkte tillsammans på hans sparkcykel. Vi var en sväng förbi deras nya hus och spanade lite och sen hem igen med uppackning av alla varor.
Jag dråsade ner i soffan, inte van vid att röra mig ju så jag var trött. Wilma fick en frukt och sen kom hennes faster och läste saga, väldigt sövande för trött mamma så jag somnade, vaknade upp en timme senare och då var Wilma, faster och stora kusinen N ute och lekte.
Vi (läs wilmas faster) fixade middag och sen var det gas för mig att fara hemåt, Wilma skulle ju stanna och sova kvar, så mysigt tycker hon att det är att sova borta, hon han knappt säga hejdå till mig, varför skulle jag vara viktig när man har 2 underbara kusiner att leka med?

Jag är alltså hemma. Själv. Maken är ju på landet. Hur ofta händer det? typ aldrig. Ska kolla lite på film och sen blir det sängen, imorron förmiddag ska jag färga om håret som fått en katastrofal utväxt...

Ha en mysig kväll!
Gomorron!

Sol här idag :-)
Jag och Wilma har precis blivit lämnade av maken som givetvis åkt till landet för att jobba... Önskar att jag kunde vara där oxå och det gör ont i mig att vi e hemma. Vill ju oxå njuta av solen och gräsmattan å allt annat men det är ju som det är. Kanske om vi kan åka ut nån helg utan att jobba. Men det kan ju inte bli förren badrummet är helt klart. Skickade med honom kameran iallafall så jag kan få se hur det utvecklar sig där ute, är ju galet nyfiken!
I morron ska jag iallafall ringa runt lite och se om vi kan få dit någon som värderar stället åt oss å så får vi se hur vi ska göra, om det ska säljas nu eller om vi ska ha det kvar och se om det funkar att ha 2 hus. Har ju en del jobb framför oss på nya huset oxå.

Nu ska Wilma och jag gå och bada, å sen bär det av till faster J. Dom bad mig packa en övernattningsväska till bus så vi får se, kanske är jag helt solo här i natt. Nån som vill göra mig sällskap över en film och massa glass?
onsdag 20 maj 2009
Min graviditet - BF Tis 11 aug 2009

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 20 maj 2009.
Din graviditet startade Ons 5 nov 2008.


Du är på dag 197 av 280. (70,4%).
Du är i vecka 29.

Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.

Beräknat förlossningsdatum Tis 11 aug 2009

Du har 83 dagar kvar till beräknad förlossning.
Wilma har precis somnat, vi lyxade till det med 2 sagor ikväll eftersom vi endå är lediga i morron. Maken är och hjälper H med spackling av ett rum och jag sitter i soffan. Funderar på om det kan vara läge för en skål glass?

Maken kom ihåg allt som stod på listan, behövde inte påminna om nått :-) Dock fyllde jag på den ett par gånger under dagen med annat jag kom på.

Imorron åker maken åter igen till landet för att jobba och jag blir hemma, Wilma och jag ska ta en tur till hennes Faster med familj och bli lite ompysslade där, då kan jag få ligga i deras soffa så kan dom leka med fröken.

Hoppas att ni får en bra kväll!
Det är körigt att få iväg familjen på morronen men u är dom äntligen på väg.
Wilma vägrade äta frukost. Hon tog 4 tuggor på sin smörgås å sen fick det vara bra. Vad gör man? Jag vet ju att hon kommer bli hungrig om en stund å tackochlov så får dom ju frukt på förmiddagen, men det känns sdär att skicka iväg ett barn till dagis som inte fått i sig ordentligt på morronen. Tips?

Maken fick en uppdragslista av mig bestående av;
  • Ringa Husleverantören vi måste ha tag på snickarna
  • Lämna in en faktura på markjobben till banken (före 13.00) bankerna har halvdag idag
  • Ringa plattsättaren
  • Handla lite småfix
  • Posta brev till nya komunen angående dagisplats
  • Gå på Apoteket

Undrar hur många av punkterna han kommer komma ihåg utan påminelse... Ska nog slå honom en signal å påminna om att banken stänger 13 och dagis 15 idag.

Själv så har jag intagit min vanliga position i soffan och väntar nu på en elektriker som är på väg hit, annars har jag inga planer för dagen alls!

tisdag 19 maj 2009
Vi har busat...
Efter såhär många dagar med bara utsikt över soffan och TVn så kan man väl få busa lite?
Eftersom det ruskiga vädret som inledde dagen försvann lagom till dagshämtning bestämde vi oss för att åka ut till tomten. Helt plötsligt blev det hela mera verkligt.
Plattan till garaget var gjuten, till och med golvbrunnen hade kommit på plats nu och grunden till huset var lagd, det kommer bli så bra. Konstaterade att vi kommer ha sol tills den går ner på altanen på framsidan när den är på plats!

Här står jag precis framför bilen och tittat mot det blivande huset

Bild tagen från gatan, Wilma och Maken springer på garageplattan till vänster

Bild tagen från den blivande förstukvisten, mot garaget


Bild från förstukvisten tagen snett åt vänster

Bild tagen från vägen, står framför tomten som kommer efter vår

Wilma sprang upp och ner på gatan och plockade alla maskrosor hon kunde se, det kommer bli toppen det här. Träffade en granne som var föräldraledig med en 7 månaders nu och skulle fortsätta vara hemma hela hösten.

Maken entrade hemmet vid 21 tiden igår, sprudlade av helgen upplevelser och för en motortokig som han så hade det varit perfekt! Han hade till och med spelat in ljudet av racingbilarna på mobilen....

Lite presenter hade han såklart med sig hem, det måste man ju när man varit utanför sveriges gränser å till mig hade han hittat deon till min favvo parfym, underbart!



Wilma och jag hade en mysig kväll tillsammans och hon låg lääängen med huvudet på min mage och kände sin lillebror busa. Hon längtar. Vill gärna att lillebror ska komma nu, jag ser gärna att han väntar lite till dock...

För dagen är planen ingen alls, har sovit dåligt i natt och tänkte försöka slumra lite nu på morronen.

måndag 18 maj 2009
Så var det måndag igen, jag är fortfarande i liggande position men nu kan jag se liuset. Om en vecka kan jag få börja röra på mig lite grann iallafall :-) Denna vecka ska jag fortsätta med projekt framkalla fotoalbum, har inte orkat göra så mycket alls hittills efter som jag mått som en katastrof, hoppas att allt känns bättre denna vecka!
Maken kommer hem från Tyskland ikväll och det ska bli mysigt, lite ensamt har det ju känts att gå och lägga sig.

Förmiddagen idag har jag faktiskt ägnat åt jobb, det var riktigt roligt! Men nu är det enda som kvarstår att städa skrivbordet på kontoret och det får väl ske när jag får ok från läkarna. Snart är det ju oxå dags att lämna ifrån sig bilen, det känns oxå bra men lite vemodigt...
söndag 17 maj 2009
Det var nog tur att vi gck upp så tidigt som vi gjorde, det resulterade ju i att liten var dödstrött sedan vid 18 tiden. Somnade efter saga strax för 19. Nu komer hon vara pigg till dagis i morron.
C lämnade oss strax efter att W lagt sig och sedan dess har det varit tyst här, jag softar framför tv:n och har precis ätit två smörgåsar av Alvbröd med smör och ost - bästa. Planen är väl att sitta kvar här tills det är dags för sömn.

Wilma har verkligen fått uppleva en helg full med besök och bus, igår var det ju Mormor och C och idag började vi med Mormor, hon kom och lekte och bjöda på latte och sen blev hon avlöst av Morfar som ville träffa barnbarnet för lite bus, det tyckte Wilma var toppen och använde onom som klätterställning mest hela tiden, sen övertalade hon honom att gå ut och fortsätta busa där. Tillsist var han tvungen att åka till båten för att fixa och precis då klev C innanför dörren. Lite snabb lunch och sen ut igen och cykeltur med C till brunnsviken. Därefter fortsatte buset på gården och det hela avslutades med chokladbollsbakning hemma innan middagen. Gissa om hon var trött!

Själv har jag tröttnat bigtime på att ligga still, finns flera saker som jag skulle vilja göra och andra som jag borde göra....

Vill göra;
  • Få fötterna omhändertagna
  • Färga om håret
  • Gå en promenad
  • Åka och titta på tomten och husbygget

Måste göra;

  • Dammsuga
  • Tvätta
  • Tvätta fönster (mellan glasen lixom)
  • Byta lakan
  • Skura ur kylskåpet

Bara jag kunde göra nått så skulle det ju underlätta....

Wilma vaknade mycket tidigare än väntat idag...Fröken brukar ju vara en riktig sjusovare på helgerna men idag slog hon upp sina blå strax efer 07... Jag var inte pigg då. Först skulle hon somna om men sen slogs hon av tanken att alla små dockorna behövde stoppas om oxå så då for hon upp ur sängen igen... Bara att gå upp.
Nu lägger hon pussel med sin mormor och jag har intagit min vanliga position i soffan. Ute luktar det galet mycket brandrök så där går det inte att vara, än mindre ha balkongdörren öppen. Det har tydligen brunnit på nån tipp i närheten under natten.

Vad hittar ni på idag?
lördag 16 maj 2009
Det är tur att min syster är världens bästa.
Maken lämnade ju oss i morse för roligare grejjer och här stod jag och Wilma, vi började dagen med en mysfrukost och sedan tog vi tag i oss själva, har på en vecka hunnit glöma bort hur mycket det är som kräver energi på förmiddagen...
Men barnet fick på sig kläder, tofsar sattes upp, allt i ett behagligt tempo för att mina sammandragningar inte skulle påverkas för mycket.

Sen blev det dans till Pippi Långstrump, Madicken och andra Astrid Lindgren favoriter.



Mitt i dansen kom min syster och tur var nog det för Wilma började bli lite trött. C dukade genast upp till lunch och sen gick hon och W ut. Jag fick ligga kvar på soffan och tur var väl det för det märks på kroppen att man äter alldeles för mycket mediciner, jag e konstant trött, magen har packat ihop totalt och livet känns ganska surt.

Dom kom hem igen lagom tills middagen skulle påbörjas och snart vankas det ost och spenatpaj med massa grönsaker. Dessutom har fantastiska syster C bakat alvbröd till mig, det kan vara bland det godaste som finns! Mormor har kommit hit oxå så nu ska vi bara mysa resten av kvällen, alla 4. Vad skulle jag göra utan dom?
fredag 15 maj 2009
Vi är alltid jätte_noga med att märka alla Wilmas kläder.
Finns inte ett plagg som är dagisvänligt som det inte står namn i, å det är ju det dom vill, eller hur? Förskolepersonalen alltså. Å sen är det ju bra så att man vet att man får med sig sitt eget barnskläder hem å inte nån annan då det finns ganska många som har lika ytterkläder.
Vi har trots detta eviga märkande och letande och kontrollerande blivit av med flera saker som aldrig återfunnits, frågan är vad förskolan har för ansvar då?

Två incidenter har stört mig extra mycket den här våren;
Första gången var när jag kom en morgon och inte hittade hennes blåa skaljacka, letade överallt och den var bara borta. Gick ut på gården där alla var och frågade personalen om dom visste. Det gjorde dom inte. Det visade sig att den hängt utomhus hela natten på gården. Är det verkligen ok??? Borde det inte vara så att personalen ska kolla om och hurvida det finns kläder var ute på gården när dom sista går in???

Nästa händelse tog plats idag;
Maken kommer till dagis för att hämta Wilma, möter en gråtande Wilma utan jacka som fryser, en pedagog kommer efter och säger att ja hon har varit hopplös hela dagen men jag har sagt åt henne att ta på sig sin jacka, vad dom missat då är att hon inte haft sin fleece sedan morgonens uteövning och hur ska barnet kunna ta på sig nått hon inte har? Maken undrar ju givetvis var jackan är för att kunna ta på henne den, näää det visste dom inte. Pedagogen som tjatat på henne om att ta på den kläcker ur sig att, den tog hon nog av sig i förmiddags å sedan dess har jag inte sett den. Hon hade kanske inte den på sig när hon gick ut efter lunch... Jamen för gudskull så varmt har det ju inte varit idag!!! Maken börjar sökandet efter den försvunna jackan och hittar ingenting. Den finns bara inte. Då kan man fråga sig, vem bär ansvaret för kläder som är avtagna ute på gården? kan man lägga det på en 3½ åring? Vem ska se till att kläderna följer med när det är dags att gå in? Efter ytterligare letande på andra avdelningar och på andra barns krokar kan det konstateras att det finns en lika dan fleece som Wilmas fast i 2 storlekar större hängandes hos en annan flicka på en annan avdelning. Personalen föreslår att vi ska ta med den hem istället då, det tyckte inte maken. Så kan man ju inte göra! Maken åker helt enkelt hem utan jackan. Senare på kvällen ringer den andra flickans mamma och
berättar att hon har Wilmas fleece, hon kollar aldrig om det står rätt namn i utan tar det som hänger där bara. Nu var det en ren slump att hon såg det för hon skulle leta efter en sak i barnets ficka. Men det är ju ganska stor skillnad på 104 och 116. Frågade oxå om vi hade deras jacka för dom behövde ju den i helgen... ehhh som om det skulle vara vårt problem??? Kolla kläderna lixom. E iallafall glad att vi fick tillbaka denna, annars hade jag nog drivit det vidare. Men sjukt irriterande. Är det bara jag som är mån om att mitt barn får med sig sina kläder hem och ingen annans??
Maken tänker lämna mig för Tyskland...
I morgonbitti drar han till Tyskland med jobbet för att kolla på DTM och formel 3 hela helgen. Kommer hem igen på måndag kväll.
Det är ju toppen när man har en fru som ska ligga still... Givetvis hade han aldrig ålt om det inte hade gått att lösa vilket det ju sålart gjorde. Underbara syster kommer hit efter frukost i morron och busar med Wilma så jag kan fortsätta med mitt vågräta leverne... Idag gav jag mig på att hjälpa till med middagsförberedelserna, det var ingen bra idé och straffar sig nu, suck!
Snart reser dom vårt hus.
Japp, det är helt galet men om ca 5 veckor reser dom vårt hus.
Just nu pågår arbete med grunden och dom har gjutit plattan till garaget, enda problemet var väl att som missade (!) golvbrunnen... Å hur hade dom då tänkt att tex snö skulle rinna bort.... Tur att maken är uppmärksam och påpekade det på en gång.

Beställningen av allt kakel och klinker till hall, kök och badrum är gjord och plattsättaren bokad. Nu ska vi ta en sväng till Alviksmåleri och se om vi kan hitta nån snygg fond till hallen (förutsatt att jag får om från läkarna att börja röra på mig).

I förrgår kom det ett placeringserbjudande från nya komunen så Wilma har alltså fått en förskoleplats, dock inte förrens från 8 september då dom håller på att bygga om och renovera den fsk. Men som tur är så ska ju jag endå vara hemma, å maken får ta ut föräldradagar för Wilma fram tills hon e inskolad och klar och sen börja jobba vilket ju gör att vi kommer vara hemma alla 4 i drygt en månad och lära känna bebis och så. Dessutom har jag en baktanke.... altanerna borde kunna komma på plats samt kanske övervåningen kan påbörjas!


Har funderat lite på planlösning där uppe och det här är ett ganska hett förslag;

Tror ni det blir bra?

Det var en trött och stolt liten fröken som kom hem från förskolansdag igår. Hon stormande in genom dörren och ropade mamma kom, kom, kom!! Masade mig givetvis ur soffan och blev alldeles tårögd när jag såg henne, vilken sötstrumpa! Sminkad var hon, det hade varit 'stora tjejer' på gården och sminkat alla barn som ville, Wilma hade fått blå ögonskugga och massa röd rouge, hon stod och speglade sig läääänge och ville absolut inte tvätta bort det!

det ska börjas i tid eller hur?
(dags för mamman att låsa in sitt smink i kassaskåp snart kanske)

Vi fick finbesök av bästa Johanna med familj och när barnen somnat så beställde vi pizza som middag till oss, jag slapp äta själv :-) Wilma läste godnattsaga för Johanna och Nils, Emma och Lillebror så klart... Helt klart favvoboken just nu :-)
Själv så passade jag på att få gosa lite med herrn och vad säger man,

Everybody needs a buzom for a pillow, eller?

Etiketter