Kontakta mig

skrotochkorn@gmail.com

Besöksstatistik

Bloggens alla besökare:
Månadens besökare:
Veckans besökare:
Dagens besökare:

Mina auktioner

söndag 31 januari 2010
Helger är så mysiga. En chans att träffa goda vänner och familjen, Lördagen bjöd på kalas hos Wilmas kusin som fyllde fjortis å sen en mycket trevlig kväll med familjen S. Familjen S bor granne med oss, faktiskt så nära att vi kan vinka till varandra, dom bodde här när vi flyttade in å nu kan man nästan säga att vi har en stor gemensam baksida. Dom har 2 barn, pojkar å Wilma är mittemellan dom i ålder. Dom var iallafall här och mös åmedan barnen kollade på film så passade vi på att dricka lite vin.

Söndagen började med ytterligare ett kalas, nu en annan granne, familjen L vars dotter fyllde 3år, Wilma var på strålande humör och vi gick dit hela familjen, klart att man måste hänga med alla i området :) När tårtfrossan var över gav vi oss ut, pappor och parn för att leka å mammorna för att ta en promenad, snön gnistrade och helgen kändes fulländad.

Nu är det snart sovdags för familjens yngre medlemmar, själv ska jag ta tag i den rena tvätten å högen med räkningar...
lördag 30 januari 2010
Ytterligare ett paket har ankommit familjen, denna gång med nya nappar å flaskor till familjens yngsta medlem, Emil.


Allting är beställt från österrike hos mambaby därifrån kan man även beställa namnnappar vilket jag gjort men dom kommer först om ett par veckor! Flaskorna är modellen större än dom som finns här och rymmer 330ml.

Lördagsmorronen börjar med familjemys. Emil vaknade tidigt så han sover redan igen. Wilma åmaken äter frukost å jag njuter av väldoftande kaffe. Egentligen borde jag ta tag i undanplockning å dammsugning  men lördagsmornar är ju till för att ta det lugnt. Idag ska vi fira barnens äldsta kusin som fyllde 14 i veckan så snart ska vi iväg på familjeäventyr, först ska alla 'bara' duscha, klä på sig, få 8000 impulser av olika slag innan vi kommer komma iväg! jag måste köpa ett par vantar då jag sumpade min ena på pendeln på väg till formex förra veckan....

fredag 29 januari 2010
Fredagar är fantastiska.

Fick sovmorron och vaknade nät telefonen ringde strax efter nio då låg Wilma i soffan och spanade på barnprogram ochmaken njöt aven kopp kaffe mittemot, Emil sov. Tog en lång promenad med en granne och hennes son i solen å sedan blev det lek i snön med Wilma, vi gjorde en pulkabacke, åkte skidor runt hela tomten å begravde varandra i snön, så mysigt.
Det blev en tur till Bålsta för lite handling å båda barnen fick följa med, maken var på övervåningen å plastade å plyfade.
Nu har vi avnjutit en av makens fantastiska middagar med fylld lövbiff och ett glas rött. Kvällen har givetvis bjudit på let´s dance å nu nya roliga serien solsidan, var det någon som kände igen sig?
torsdag 28 januari 2010
Har haft en trevlig dag med fina Malin och hennes dotter Nathalie, vi började givetvis med ett besök på IKEA, lunch i resturangen och sen ett varv i varuhuset, finns ju alltid nått man behöver där, blev lite nya skålar till Emils mat å annat smått och gått. Hade siktat in mig på Rondo skålar men de såldes till min stora besvikelse bara i set med andra storlekar oxå.


Svårt att lista ut vem som e vem va? Emil i bara blått å Nathalie i bara rosa, men visst e dom söta?

Efter IKEA pustade vi ut hemma hos Malin och jag passade på att klämma och känna på nya Me&I kollektionen, den var ljuvlig, alla plagg föll mig i smak och det komme rbli svårt att välja. Malin är säljare för Me&I å givetvis har jag bokat in ett party, vill du oxå göra det? Du hittar henne här 






Tänk att det föll nästan 30-40cm snö under gårdagen och natten till idag... Galet, de tidigare skottade gångarna syntes inte alls så efter frukosten gjorde jag mig redo för dagens träningspass, vår uppfart e ganska stor så behöver jag säga att svetten rann när jag kom in. Mest frustrerande är dock att dom där som ska ploga lämnar 1½ meter till tomtgränsen oplogat... Vilket gör att man får skotta extra såklart å att tidningsbudet ska ha fritt före och efter brevlådan med 2 meter, ska nog rinha komunen i morron å höra vad dom har att säga om saken!
Var ute och halkade lite med bilen under dagen och hämtade bland annat upp ett paket som kommit - med vårytterkläder, kändes som ett skämt när man gar en meter snö på tomten...


Men förhoppningsvis bli det väl vår så småning om i allafall, för mig får det gärna vara snö till i mars nångång! Iallafall, rosa och grått till Wilma och grönt till Emil. dessutom har han en mörkblå skaljacka och turkos fleece som Wilma hade när hon var liten.

onsdag 27 januari 2010


Emil har fått sitt första flygplan, ett underbart virkat i blått och vitt med en bjällra i.  Planet kommer från Anne-Claire Petit. Än så länge tycker Emil mest om att pilla och smaka på propellern, planet och andra saker från samma designer kan man hitta här; Lucky Little Me





jag kanske en en av få som älskar att vi får ha vinter så här länge, men det är ju helt ljuvligt att det snöar mera, Wilma älskar det å e ute nästan varje dag efter dagis. I julklapp fick hon längdskidor och tappra försök har gjorts men det är inte så lätt....



Jessica
som får gå på promenad med Wilma,även Emil sitter ju så fint i sittvagnen så Wilma ser chansen att gå på promenad med honom oxå :)





Jessica
Inatt har hela familjen sovit bättre, framför allt jag och Emil. Han somnade ordentligt igåt och sov sedan enda till 05 då han vaknade och var ledsen för att han var så täppt i näsan, jag trodde givetvis att han var hungrig eftersom han inte ätit sedan igår kväll å då väldigt lite, så jag studsade upp och fixade välling, tror ni han ville ha?  Efter näsdroppar somnade han gott om i min famn och vällingflaskan förblev orörd, sicken unge va?! Nu sover igen efter en stor portion gröt och han verkar mycket bättre i dag. Jag ska masa mig in i duschen och sedan städa och fixa åså blir det promenad på eftermiddagen.

Just nu är övervåningen full av elektriker som ska se till att lamputtag å eluttag hamnar där dom ska, reglingen är klar å man kan börja ana hur det kommer att bli!


Jessica
Både jag och maken har dåligt med strumpor, äts dom inte upp av tvättmaskinen så går dom sönder eller hamnar någonstanns som vi inte vet var. Igår kom dock paketet.
hittade en sait på nätet där jag beställde kinte mindre än 14 par till det fantastiska priset av 299 kronor. Kan det bli bättre? 8 par till mig och 6 par till maken.



Nu hoppas vi bara på att dom e sköna oxå, men dom kändes ganska tjocka i kvaliten å jag har första paret på mig nu.

Jessica
tisdag 26 januari 2010
Så sitter jag här i hörnet av soffan som jag gjort så många gånger, i famnen har jag Emil som håller på att somna. Han vägrade kvällens gröt så vi får väl se hur lång tid det tar innan han vaknar och är hungrig...
hela dagen i dag har han praktiskt taget spenderat i min famn, en förkyld liten kille vill inte vara själv, alls. Men jag klagar inte, jag njuter så länge det varar för det kommer komma en dag då han knappt kommer att titta åt en, en dag när den lilla pojken blir stor å inte vill ligga i mammas famn längre.

Wilma sover i sin säng, hon har varit prinsessa här idag och det är riktigt mysigt att höra henne leka i sin egen värld. Tidigare hade hon och Olivia (dockan) picknick i köket för det kan prinsessor ha.

Jessica
Äntligen har jag tagit mig själv samman.
Jag är tillbaka och ska fortsätta bloggandet.
En välbehövlig paus för att fundera på för vem jag gör det här. Har dessutom ändrat designen och känner mig mycket nöjd.
Emil har hunnit bli nästan 6 månader och tillhör givetvis en av dom charmigaste på skalan.
Wilma är stolt storasyster och fyllde 4 i september.
Livet här ute i skogen i villan har börjat och vi har dom mest fantastiska grannar.


Jessica

Etiketter