Kontakta mig

skrotochkorn@gmail.com

Besöksstatistik

Bloggens alla besökare:
Månadens besökare:
Veckans besökare:
Dagens besökare:

Mina auktioner

måndag 6 juli 2009
Igår var vi på landet hela dagen och njöt av solen, Wilma sprang givetvis runt i sommarklänning och själv pustade jag i linne och shorts. (dessutom klippte jag hela gräsmattan, men säg inget till min barnmorska...)
När det sedan var dags för sov hemma i solna upptäckte jag ett bett på baksidan av Wilmas lår. Inget värre än att det såg ut som ett större myggbett fast utan den där vita lite hårdare pluppen. I morse hade det dock växt och hade storleken av ett plommon ungefär, maken tyckte vi skulle ringa doktorn men jag tyckte vi skulle vänta, överilat för ett bett lixom. Men jag hade fel. När jag hämtade fröken från dagis hade storleken på rodnaden antagit sizen enorm. Den började strax nedanför rumpan och slutade vid knävecket, det var rött och svullet och värmepåverkat. Vi ringde närakuten och inga problem, klart att dom hade tid för oss.
Läkaren kollade lite och sedan fick vi pencillin och betapred, nu ska Wilma äta en 10 dagars kur så hoppas vi på att det blir bättre. Han antog att det antingen var en fästing som inte satt sig ordentligt eller ett bett av en geting eller nått, vi ska iallfall vara uppmärksamma på eventuella förvärringar, blåa ringar eller annat som skulle vara märkligt.

Liten sover iallfall nu och vi får se om det blir dagis i morron eller om hon fått feber, läkaren sa att det var ganska vanligt vid sådana här reaktioner.

3 personer tycker något:

Elin (Edvinsmamma) sa...

Fy med ett sånt läskigt bett!
Och jag är glad att jag bor i en del av detta land där det nästan inte finns några fästingar alls...

Hoppas att hon blir bättre på sin penecilinkur!

Kram

Johanna sa...

Nämen, skruttan! :( Obehagligt! Pussa på henne från oss!

Och grattis på namnsdagen Jessica - i sista sekunden...
Kram!

sofi sa...

Åh vad läskigt! Hoppas det går över snart.

Skicka en kommentar

Etiketter