Kontakta mig

skrotochkorn@gmail.com

Besöksstatistik

Bloggens alla besökare:
Månadens besökare:
Veckans besökare:
Dagens besökare:

Mina auktioner

tisdag 16 juni 2009
Wilma och jag infann oss på nya förskolan 9.30 i förmiddags. Jag tror jag var den som var mest nervös... Vid grinden möttes vi av en 6åring, hon tog Wilma i hennes lediga hand och ledde oss fram över gården. Vi skulle träffa Eva som ska vara en av Wilmas pedagoger till hösten, hon satt dock i ett möte som dragit ut på tiden så vi pratade med den andra personalen till att börja med. Gården var verkligen superfin med mycket grönt och massor med gungor och lekställningar. Byggnaden var en typisk dagisbyggnad i ett plan, till skillnad mot hru hon går idag.. Inne såg det som på alla andra ställen men jag förvånades över att det var så stort. På Wilmas avdelning (vindpusten) kommer det gå ca 19 barn och 04-05 blandat. det har jag inte varit med om tidigare då dom går i en renodlad 05 grupp nu. Nån som har erfarenhet av blandad grupp?
När Eva var klar i sitt möte stod jag länge och pratade med henne och Wilma for iväg på gården, hon testade gungorna och rutschkanan och verkade finna sig ganska bra på gården. Hon ville knappt gå därifrån!

Tillsist så lyckades vi iallafall säga hejdå för nu och började färden tillbaka till Solna. Lämnade henne i trygga händer och bland gulliga kompisar på nuvarande förskolan och därfick hon en stor kram av kompis M.

Wilma tycker nog att det är helt ok att hon ska få 'nya' kompisar i höst, halva hennes avdelning ska få det... alla flyttar typ. Men jag börjar tycka att det är sjukt jobbigt. Hur ska det gå? kommer hon trivas? Kommer allt kännas bra?

6 personer tycker något:

Anna sa...

Förstår hur du känner dig. Jag har ju samma sak som står inför dörren nu till augusti.

Emelie sa...

Ja jag tyckte om den jätte mycket!
Även min dotter ville ha på sig den driket!! :)

Hoppas du kikar in på min blogg nå mer..
Ha d bra

Anna sa...

Jobbar på förskola själv och har aldrig jobbat med en grupp med enbart en ålder.. har alltid varit blandat.. antingen 1-3 åringar, 1-6 åringar eller 3-6 åringar...

Alla grupper har ju både för och nackdelar.
Men det finns alltid något positivt i varje grupp som väger upp!

Jag tror det kommer gå bra på nya förskolan... om du intalar dig det så "smittas" det positiva över på Wilma =)

Jempajenny sa...

Jag tror att barn är oerhört anpassningsbara och det kommer säkert gå jättebra till hösten!

Själv undrar jag hur det ska gå med förskoleklass till Agnes efter nyåret. Om vi får en plats alls... Men det oroar vi oss inte för nu!

Hanna sa...

svar: eller så får man helt enkelt hoppa på en ny diet (utan choklad) efter sommaren! =(
och hoppas den kommer nästa sommar oxå! =)

kram krma

Anna-Karin sa...

hej hej. på min sons dagis så går alla barnen tillsammans (sammanlagt 20 barn) och det funkar jättebra. Det är barn från 1-6 år. de större barnen lär sig att hjälpa de mindre och de mindre ser hur man ska uppföra sig. De lär sig mycket av varandra vilket är underbart att se. Lycka till med flytten, hon kommer nog att stortrivas.

Skicka en kommentar

Etiketter