Kontakta mig

skrotochkorn@gmail.com

Bloggarkiv

Besöksstatistik

Bloggens alla besökare:
Månadens besökare:
Veckans besökare:
Dagens besökare:

Mina auktioner

söndag 1 mars 2009
Definitivt en av det bättre filmatiseringarna av en bok.

Det var ett tag sedan jag lyssnade på Milleniumtrilogin och Män som hatar kvinnor, men genom regissörens träffsäkra porträtt växer den långsamt fram.

Michael Nyqvist gör rollen som Mikael Blomqvist och han gör det bra. Egentligen är jag inget fan av honom men han var helt ok, Noomi Rapace som spelar Rollen som Lisbeth Salander har lyckats tolka hennes identitet i boken på ett förtrollande sätt. Absolut så som hon framstår i Stieg Larssons böcker - Bravo! I övriga roller möter man sveriges skådespelar elit så som Peter Haber, Marika Lagercranz, Sven - Bertil Taube och många fler!

Man kastas raskt in i Harriet Vangers försvinnande och Henrik Vangers tröstlösa sökande efter henne, Mikael Blomqvist antar den svåra utmaningen att försöka ta reda på vad som egentligen hände men han kommer inte så långt utan Salanders, alias WASP:s hackande i datorer. Tillsammans utgör dom ett par som arbetar perfekt sida vid sida.

Filmen handlar ju dock om så mycket mer än Harriet Vanger och hennes vara eller icke vara, den handlar ju också om MÄN SOM HATAR KVINNOR. Otäcka scener och obehagliga insinuationer är en del av vad som faktiskt oxå fortgår som en parallel i boken och scenerna då Lisbeth bestämmer sig flr att hämnas på sin förmyndare är fruktansvärda men gripande.

Mån som hatar kvinnor är både en av de bästa b öckerna jag läst och en av det bästa svenska filmerna jag sett!

Ser med spänning fram emot de 2 kommande, Flickan som lekte med elden och Luftslottet som sprängdes!

Till sist, Se filmen, men läs boken först!

2 personer tycker något:

Elin sa...

På fredag ska jag se den filmen och ser verkligen fram emot det! Däremot älskar jag verkligen Michael Nyqvist :)

Ha en fin söndag!
Kram

Malin sa...

typiskt, nu får jag ju höga förväntningar!! Hoppas de stämmer... då är den ju en måste ses film!

Skicka en kommentar

Etiketter