Kontakta mig

skrotochkorn@gmail.com

Bloggarkiv

Besöksstatistik

Bloggens alla besökare:
Månadens besökare:
Veckans besökare:
Dagens besökare:

Mina auktioner

torsdag 7 maj 2009
Vilken dag det blev...

Wilma piggnade på sig ganska fort under dagen, har inte ätit så mycket mer än en macka och youghurt på hela dagen men hon har fått behålla allt. Hon sov nästan 2 timmar på eftermiddagen och dom var nog välbehövliga. Vi har dock mest degat i soffan hela dagen och kollat på film och bolibompa, mamman är ju inte i bästa skicket heller...

Under eftermiddagen började mina sammandragningar göra sig mer och mer påminda, har haft ett par i timmer ganska konstant dygnet runt senaste tiden. Bestämde mig för att det nog kanske var bäst att följa BMs råd och ringa förlossningen. Dom ville givetvis ha in mig på kontroll. Det stora problemet var ju då att hitta barnvakt till Wilma, hennes mormor hade sprungit ifrån telefonerna och var onåbar o alla andra upptagna, men som tur var ringde H till maken i samma veva och bästa Johanna erbjöd sig att följa med in för magbaciller ville hon förståeligt nog inte ha med sig hem till familjen.

Vi åkte in och dom kopplade mig mot ctg, jag fick ligga med den i 1½ timme.... gissar att dom tyckte att det såg mycket märkligt ut, hade sammandragningar mest hela tiden med bara någon minuts paus, varierande i styrka men endå oroväckande. Dom skickade ett urinprov på odling och kollade med UL att bebis mådde bra och att moderkakan såg ut som den skulle. Jag fick bricanyl utskrivet för prematura värkar och ordinationen vila. eftersom jag redan är heltidssjukskriven så går det ju inte att göra så mycket mer. Med det fick vi åka hem.

Tack Johanna för att du följde med!!!

6 personer tycker något:

sofi sa...

Usch vad jobbigt....
Kram!

Johanna sa...

Vila och ta hand om dig!
Kram!

Malin sa...

Men vilken dag du haft!!!! Skönt att allt var oki med lillen, verkligen vila nu så du slipper komplikationer!

Stackars liten med magsjuka, fy!!!! 10 vitpepparkorb hjälper, tar alltid det då någon e magsjuk o har alltid klarat mig!
Krya på er nu så kankse vi kan ses nästa vecka istället! Kramiz

Jenny sa...

åh tur att inte var något allvarligt :) vila o ta det lugnt nu så bebban inte kommer ut i förtid! Hoppas ni har en fin kväll, kram Jenny

Anonym sa...

En prematur är inget att eftersträva av egen erfarenhet men jag tror allt frögen har svårt att vila iaf efter att läsa i bloggen;-) Efter iaf 1 ordentligt onormal graviditetet och en men stränga restriktioner så kan jag tala om för fröken att vila är att sitta still/ ligga ner. Jag fick tömma diskmaskinen men tog det 5 min var det "aktiv" vila som gällde inte va hemma o pyssla en massa;-) Att vara hemma kan va vila men nu är det "aktiv" vila du behöver. Så håll inte på massa hemma och skura fönster;-)

Kram Isabell

Carro sa...

Oj jag vet precis vad du går genom!
Jag åkte in första gången med sammandragningar i v 22. Blev inlagd v 25 och sen va det sängläge tills v 35+5. Jag fick börja röra på mig i v 35, sagt å gjort ;-) Å så 5 dagar efter satte det igång.. Det gick bra och hon va en stor tjej ändå, så det "gjorde" inget :-)

Men tänk på det, gör ingen städning hemma alls! Vila, vila, vila.. Kanske jobbigt, men viktigt!
Du får be om hjälp till sånt istället.

Kram på dig!

Skicka en kommentar

Etiketter